Legitimerad psykolog till vår företagshälsa

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Vi söker en engagerad psykolog till kommunens företagshälsa som delar vår passion för god arbetsmiljö och förebyggande arbete.
Kristianstads kommun har sedan många år en egen, inbyggd företagshälsa som är väl inarbetad med god förankring av sitt uppdrag. Arbetsmiljöenheten (AME) har som huvuduppgift att ge våra kunder stöd och råd i arbetsmiljöarbetet, hälso- och arbetsinriktad rehabilitering utifrån en oberoende expertroll och arbetsmiljölagens intentioner.

Vårt uppdrag har fokus på förebyggande och hälsofrämjande insatser, på grupp- och organisationsnivå och omfattar inte behandling och sjukskrivning. AME har en bred kompetens inom arbetsmiljö- och rehabilitering och ett välfungerande samarbete med förvaltningar och kommunala bolag. På arbetsplatsen finns 10 kollegor som väntar på dig, omfattande läkare, företagssköterskor, fysioterapeuter, arbetsmiljöingenjör, beteendevetare, administratör och verksamhetschef.

I teamet har vi lång och gedigen erfarenhet som tillsammans med en driven och engagerad chef vill skapa goda förutsättningar för dig. Vi har nya, verksamhetsanpassade och trevliga lokaler på Björkhem i Kristianstad med bra bussförbindelser från centralstationen.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att få träffa dig!

Arbetsuppgifter

Som psykolog hos oss arbetar du proaktivt och konsultativt mot våra kunder med arbetsrelaterad hälsa i förebyggande och hälsofrämjande insatser på såväl individ-, grupp- och organisationsnivå. Du kommer också arbeta med arbetslivsinriktad rehabilitering utifrån evidensbaserade metoder med testning och bedömning i samarbete med övriga specialister i teamet.

Då vi delar med oss av vår kunskap inom arbetsmiljöområdet till våra kunder genom utbildningar och föreläsningar ser vi gärna att du har intresse och erfarenhet av detta.

Du har självständigt, och ibland i samverkan med kollegor, ett ansvar för att kvalitetssäkra och utveckla våra tjänster och uppdrag för våra kunder. Vi bedriver en planerad verksamhet, dagtid, där du aktivt kan påverka din planering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor, deras hälsa och arbetsmiljö. Du har förmågan att se sambandet mellan arbete, livssituation och arbetsförmåga. Som person är du nyfiken, initiativrik och målmedveten med lösningsfokus.

Du är legitimerad psykolog med flerårig erfarenhet i yrket. Det är en fördel om du har erfarenhet av företagshälsovård samt arbetsrehabilitering. Även erfarenhet av grupputveckling och att hålla utbildningar är meriterande.

Då kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter kan du kommunicera i tal och skrift på svenska. Givetvis hanterar du digitala verktyg i ditt dagliga arbete.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske under vecka 25.
Publicerad
2024-04-21
Ansök senast
2024-05-31

Kontaktpersoner

Ansökningsinformation

Referensnummer
KLK-2024-17Ansök här

Övrig information

Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor samt all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun . Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 6 maj kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?